Deze Nederlanders coveren BLACKPINK

BLACKPINK IN YOUR AREA!! De Zuid-Koreaanse meidengroep heeft inmiddels de wereld veroverd en op zaterdag 18 mei staan de dames in Afas Live. Dit belooft een feestje te worden in Amsterdam, want ook in Nederland zijn ze onwijs populair.

Wist je dat er zelfs Nederlandse zangeressen zijn die tracks van BLACKPINK gecoverd hebben? Hieronder drie toppers die zich gewaagd hebben aan deze K-Pop tracks!

1. Davina Michelle

Ontdekt door P!NK en intussen al grote hits op haar naam staan zoals ‘Duurt Te Lang’, ‘Skyward’ en haar samenwerking ‘Hoe Het Danst’ met Marco Borsato en Armin van Buuren. Davina Michelle timmert al een tijdje aan de weg en eind vorig jaar bracht ze een cover uit van de Dua Lipa/BLACKPINK collab ‘Kiss And Make Up’.

2. Emma Heesters

Dat het loont om consistent covers te uploaden als artiest bewijst deze zangeres wel. Al jaren geeft ze haar eigen twist aan de grootste hits, wat haar (naast ruim een miljoen YouTube subscribers) ook een plek oplevert in het programma ‘Beste Zangers’. Emma Heesters heeft onlangs een cover opgenomen van BLACKPINK’s ‘Kill This Love’, de monsterhit die momenteel flink wat records aan het verbreken is.

3. Anouk Michelle

In Groningen opgegroeid maar vastbesloten om het te maken in Zuid-Korea als K-Pop artiest. De 18-jarige Anouk Michelle reiste voor het RTL-programma ‘Ewout &’ zelfs af naar Seoul om daar auditie te doen voor een Zuid-Koreaanse meidengroep en trad ze op de bekende hotspot Hongdae Street op. Als grote BLACKPINK fan was ‘Stay’ het eerste nummer waar ze een cover van heeft opgenomen.

https://youtu.be/SEyihXtEWaQ